Communicatie

  << Terug

SOCIALE KAART VAN NIEUWEGEIN

SOCIALE KAART VAN NIEUWEGEIN kbo nieuwegein vianen

Sociale kaart Nieuwegein: wegwijzer bij hulpvragen
De naam wekt de indruk van een kaart van Nieuwegein, als in een atlas. Dat is het niet. Het is een overzicht van allerlei organisaties en instellingen die binnen de gemeente Nieuwegein werkzaam zijn. Die werkzaamheden hebben vooral te maken met bewoners; vandaar de toevoeging ‘sociale’ .
Het is een “wegwijzer voor ondersteuning in het dagelijks leven”. De website biedt verwijzingen naar organisaties en instelling die ondersteuning bieden. Inwoners met een probleem of hulpvraag kunnen hier terecht om te kijken bij welke organisatie zij het beste terecht kunnen. Die problemen kunnen te maken hebben zeer veel verschillende onderwerpen, van huurproblemen tot alcoholverslaving, openbaar vervoer en opvoeden. De website is voor jong en oud.

 

Hoe ziet kaart eruit?
Als je in de zoekbalk van de computer  https://socialekaart.nieuwegein.nl    intypt, wordt je direct doorgeleid naar de website. In een paarskleurig kader kan je een woord als zoekvraag intypen. Je kunt ook op een van de thema’s zoeken (iets verder naar beneden scrollen). Er zijn nu zeven thema’s: Ondersteuning en Zorg, Geldzaken, Actief zijn en Meedoen, Leren en Werken, Wonen en Vervoer, Opvoeden en Opgroeien en Jongeren. Dat laatste thema zal op den duur verdwijnen; de verwijzingen zijn eigenlijk al opgenomen in de andere zes overige thema’s.
Klik je op een thema dan krijg je een overzicht met verschillende rubrieken. Per rubriek staan links naar een of meer instellingen. Per instelling zijn contactgegevens opgenomen.

Lid worden

Ook lid worden? Check de voordelen van een lidmaatschap, klik hier...

Wat zijn wij

Een vitale organisatie van senioren voor belangenbehartiging, dienstverlening, informatie en ontspanning.

Contact

Voor algemene vragen belt u met onze servicelijn 030 - 60 63 965. U kunt ook ons contactformulier gebruiken, klik hier...